19/04/2022 | Blog


BAŞ AĞRISI TEDAVİSİNDE KAYROPRAKTİK BAKIM


 Başınız ağrıyorsa yalnız değilsiniz. Her 10 Amerikalıdan dokuzu baş ağrısı çekiyor. Kimisi bazen , kimisi sık, kimi için donuk ve zonklayıcı, kimileri içinse şiddetli ağrı ve mide bulantısına neden olur bu durum.

 Şiddetli bir baş ağrısı çektiğinizde ne yaparsınız??

 Dişlerinizi mi gıcırdatırsınız yoksa ağrı kesici hap alıp ağrının geçmesini mi umarsınız??

 Emin olun çok daha iyi bir alternatifiniz var.

 Araştırmalar, kayropraktik doktorları tarafından sağlanan birincil tedavilerden biri olan spinal manipülasyonun, boyundan kaynaklanan gerilim tipi baş ağrıları ve genel olarak baş ağrıları için etkili bir tedavi seçeneği olabileceğini gösteriyor. Manipülatif ve Fizyolojik Terapötikler Dergisi'nde (JMPT) 2014 yılında yayınlanan bir rapor,   kayropraktik bakımda yaygın olarak kullanılan müdahalelerin, akut ve kronik boyun ağrısının sebep olduğu baş ağrısını iyileştirdiğini kaydetmiştir. Ayrıca, 2011  JMPT  çalışması, spinal manipülasyon dahil olmak üzere kayropraktik bakımın migren ve servikojenik baş ağrılarını iyileştirebileceğini söylemiştir.

 

 Baş ağrısı ağrısı için kayropraktik bakım

 

Amerikan Kayropraktik Derneği'ne göre, spinal manipülasyon, birçok hasta için etkili bir baş ağrısı tedavi seçeneğidir. Kayropraktik ayarlamalar, akut ve kronik boyun ağrısını iyileştirebilir, bu da yaşayacağınız baş ağrılarının sıklığını , şiddetini , ve süresini azaltabilir - migren, gerilim tipi baş ağrısı veya başka bir tip baş ağrısından muzdarip olsanız dahi.

Hedeflenen metodolojiyi kullanarak, omurga fonksiyonunu iyileştirmek ve sinir sistemi üzerindeki mekanik stresi azaltmak için omurganızın hizalamasını ayarlıyoruz. Bu durum vücudunuzun optimum performans sergilemesine , sinir sistemi üzerindeki baskı azaldığı için baş ağrınızın rahatlamasına ve baş ağrısı gelişene kadar vucutta stres ve gerginlik oluşturma riskinin azalmasına neden olur.

Kiropraktörlerimizden birini görmek, günlük hayatta karşılaştığınız strese karşı koymanıza yardımcı olabilir. İster uzun saatler araba kullanıyor olun, ister bir ofis işinde çalışıyor olun, stres baş ağrısına yol açan birçok şekilde kendini gösterebilir.

Baş ağrılarınız için Atlas Rehab Center'a  geldiğinizde size duruş, egzersiz ve gevşeme teknikleri konusunda da ipuçları verebiliriz. Baş ağrınızın olası tüm nedenlerini değerlendirmek, ağrıyı daha etkili bir şekilde ele almamıza yardımcı olur.